Martingale systeem

Martingale-systeemHet Martingale systeem is een blackjack systeem van extremen. Het is namelijk het meest bekende systeem, zeer waarschijnlijk ook het oudste en zeker het meest risicovolle systeem. Bovendien is het systeem ook het meest controversiële systeem te noemen. Soms wordt het Martingale systeem namelijk uitgelegd alsof er totaal geen risico kleeft aan het gebruik ervan. Er wordt op meerdere internetsites beweerd dat het een waterdichte manier is om te winnen met blackjack. Dit is absoluut niet waar. Een waterdicht systeem bestaat niet. Als een dergelijk systeem zou bestaan dan zouden er casino’s failliet gaan of zij zouden simpelweg de regels aanpassen zodat het niet meer mogelijk is.

Speel Blackjack met het Martingale systeem 

Dit wil overigens niet zeggen dat we niet eens het systeem van Martingale onder de loep kunnen nemen of dat je het nooit zou mogen gebruiken. In tegendeel. Het kan heel leuk zijn om met dit systeem blackjack te spelen. We willen alleen wel dat je weet hoe het exact werkt en wat de problemen zijn met dit systeem.

Hoe werkt het Martingale systeem?

Zoals het systeem vaak wordt uitgelegd is dat het onmogelijk is om te kunnen verliezen met het gebruik ervan. Overigens wordt vaak niet de naam Martingale genoemd om te voorkomen dat mensen meer informatie erover opzoeken. Het systeem is oorspronkelijk afkomstig uit het roulette en maakt gebruik van de weddenschappen waarbij ongeveer een 50/50 kans is om te winnen. Dit is ook met het spelen van blackjack mogelijk en daarom kan hier ook Martingale op toegepast worden. Het draait allemaal om de steeds kleiner wordende kans dat een weddenschap waarbij men 50% kans heeft om te winnen meerdere keren achter elkaar verliest.

Het Martingale systeem schrijft namelijk voor om iedere keer als een hand in blackjack wordt verloren dat de volgende hand de inzet wordt verdubbeld. Als iedere keer bij een verlies de inzet wordt verdubbeld dan zal bij een winst het verlies van alle voorgaande verloren handen in één keer worden teruggewonnen en blijft er een winst over ter hoogte van het eerste inzetbedrag. Het lijkt alsof er niks mis kan gaan met het gebruik van dit blackjack systeem. De kans dat er meer dan tien keer achter elkaar verloren wordt in blackjack is vrijwel nihil en als de inzet steeds wordt verdubbeld dan wordt het verlies met één keer winst meteen goedgemaakt. Toch zijn er een aantal problemen met Martingale.

Problemen met dit blackjack systeeminzet

Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat er tien keer achter elkaar een hand in blackjack verloren wordt, onmogelijk is dit zeker niet. Een dergelijke reeks verliezen kan natuurlijk voorkomen en als dit gebeurt dan moeten er grote bedragen geriskeerd worden om het systeem te blijven hanteren. Wanneer men bijvoorbeeld begint met een inzet van 1 euro en tien keer achter elkaar bij een verlies de inzet moet verdubbelen dan moet er bij de tiende hand een bedrag van 1024 euro ingezet worden. Het totale bedrag aan inzetten komt zelf neer op een totaal van 2046 euro wat nodig is om het verlies van tien handen op te vangen.

Het probleem met het Martingale systeem doet zich voor wanneer je niet meer in staat bent om de bedragen in te zetten die nodig zijn om de eerder opgedane verliezen goed te maken. Het systeem is goed om met kleine bedragen en gespreid risico geld te winnen met blackjack. Loop je echter tegen een verliesreeks aan dan kan je alles in één keer weer verliezen.