Paroli systeem

Paroli-systeemOm op de lange termijn zoveel mogelijk geld te winnen met het spelen van blackjack moet je ervoor zorgen dat je verliezen beperkt en winsten maximaliseert. Klinkt simpel genoeg, maar hoe zorg je hier voor? Er zullen altijd periodes zijn waarin alles goed gaat en ook periodes waarin alles fout lijkt te gaan. In de goede periodes moet je proberen om zoveel mogelijk geld te winnen. In de slechte periodes moet je proberen om de verliezen zoveel mogelijk te beperken. Door blackjack te spelen met behulp van het Paroli systeem kan je dit bereiken.

Speel Blackjack met het Paroli systeem 

Hoe werkt het Paroli systeem?

Het systeem is eigenlijk een omgekeerd Martingale systeem. Waar bij Martingale wordt voorgeschreven om je inzet elke keer te verdubbelen bij verlies tot je weer een hand wint is dit bij het Paroli systeem juist omgekeerd. Dit systeem schrijft namelijk voor dat de inzet juist verdubbeld wordt wanneer er een hand wordt gewonnen om de winst in de goede periodes te maximaliseren. Het systeem gaat uit van het principe dat je tijdens het spelen van blackjack vaak series verliezen of winsten tegenkomt. Soms heb je gewoon periodes waarin alles goed gaat en je meerdere handen op rij weet te winnen. Aan de andere kant kom je ook periodes tegen waarin alles tegen lijkt te zitten en je meerdere handen op rij verliest.

azenDoor iedere keer je inzet te verdubbelen bij een periode van winnen zal je maximaal winst kunnen maken in deze periode. In de periode van verliezen houdt je het verlies zo laag mogelijk door enkel een minimum bedrag per hand in te blijven zetten. Om dit systeem goed toe te kunnen passen moet er wel van tevoren bedacht worden hoeveel keer je maximaal de inzet gaat verdubbelen bij winst. Je kunt immers nooit oneindig keer blijven winnen en zal onvermijdelijk weer tegen een verlies aanlopen. Bijvoorbeeld je neemt jezelf voor om de originele inzet vier keer te verdubbelen. Als je begint met een inzet van 2 euro en vier handen achter elkaar wint dan krijg je een bedrag van 32 euro uitbetaald. Terwijl je nooit meer riskeert dan de originele 2 euro inzet.

Voor- en nadelen van dit blackjack systeem

Het grote voordeel van het Paroli systeem is dat het veel minder extreem is dan bijvoorbeeld het Martingale systeem. Bij het gebruik van Martingale moet je enorme bedragen riskeren om verliezen goed te kunnen maken. Door het hanteren van het systeem van Paroli riskeer je nooit meer per hand dan de originele inzet waarmee je bent begonnen. Als het goed gaat dan verdubbel je deze originele inzet een aantal keren en pak je de winst hiervan. Gaat het echter fout dan verlies je nooit meer per hand dan de minimum inzet.

Het nadeel van het systeem is dat je met de hoeveelheid van inzetten totaal geen invloed op de uitkomst van het spel hebt. We raden dan ook aan om in combinatie met dit blackjack systeem een goede strategie te leren waardoor je de beste mogelijke beslissingen kunt maken tijdens het spel. Om uiteindelijk met winst te eindigen met het gebruik van dit systeem ben je afhankelijk van series van winnende handen. Krijg je deze niet voldoende dan verlies je elke keer opnieuw de gemaakte winst.