Parlay systeem

Het Parlay systeem is een inzetstrategie die eigenlijk afkomstig is uit het roulette spel. Er zijn vele andere roulette systemen die uiteindelijk ook zijn overgenomen om toe te passen als een systeem voor blackjack. Andere voorbeelden hiervan zijn het Martingale systeem en het Paroli systeem. Hoewel de meeste systemen zonder enige problemen gekopieerd kunnen worden voor blackjack is dit met Parlay niet helemaal het geval. De meeste systemen maken in roulette namelijk gebruik van de inzetten op rood/zwart, even/oneven of hoog/laag. Bij deze inzetten heb je Parlay-systeemongeveer 50% kans om te winnen en die kans kan je met het spelen van blackjack ook bereiken. Wanneer een systeem echter niet alleen deze inzetten gebruikt dan kan dit voor problemen zorgen tijdens een overgang naar blackjack en dat is het geval bij het Parlay systeem.

 Speel Blackjack met het Parlay systeem

Hoe werkt het Parlay systeem?

Bij het gebruik van dit systeem in blackjack moet een spelen eerst een bedrag bepalen wat zij graag zouden willen winnen en vervolgens een manier om dit te bereiken. Dit wordt gedaan door iedere gewonnen hand de winst (of een deel daarvan) te laten staan als inzet voor de volgende hand totdat het bedrag bereikt is. Bijvoorbeeld we willen met een originele inzet van 5 euro een bedrag van 50 euro winnen. Als we de eerste hand winnen met 5 euro inzet dan hebben we 10 euro om mee te spelen. Dit bedrag laten we in zijn geheel staan en als we nogmaals winnen dan strategiehebben we 20 euro, dit laten we nogmaals staan om er 40 van te maken. Nu hebben we enkel 10 euro extra nodig dus plaatsen we nogmaals 10 euro als inzet. Wanneer deze laatste hand gewonnen wordt dan hebben we onze doelstelling van 50 euro bereikt.

Dit is zomaar een voorbeeld om het Parlay systeem toe te passen in blackjack. Het probleem met het spelen van blackjack in combinatie met dit systeem is echter dat je tijdens het spel ook je inzet kan verdubbelen of handen kan splitten. Hierdoor wordt de winst of het verlies hoger. Deze onvoorspelbaarheid zorgt voor problemen als je met dit systeem blackjack gaat spelen. Eigenlijk door simpelweg iedere keer de winst te laten staan is het systeem in blackjack exact hetzelfde als het Paroli systeem.

Probleem met dit systeem voor blackjack

De meeste roulette systemen, zoals Paroli en Martingale, maken enkel gebruik van de inzetten in roulette met een 50% kans. Bij het gebruik van Parlay is dit echter niet een vereiste en hierdoor is het moeilijk naar blackjack te vertalen. Als we namelijk een voorbeeld geven van het toepassen van dit systeem in roulette dan wordt de bedoeling een stuk duidelijker. We nemen een startbedrag van 2 euro en willen hiermee 70 euro winst mee behalen.

kaarten-chipsWe zetten 2 euro in op rood, winnen en zetten 4 euro in op 1-12 (welke 1 op 2 uitbetaald), winnen en zetten 12 euro in op 25-36 (wederom 1 op 2), winnen en zetten 36 euro op zwart. Deze laatste inzet betaald weer 1 op 1 uit en hierdoor krijgen we een bedrag uitbetaald van 72 euro. Met aftrek van de originele 2 euro inzet is dit 70 euro winst in slechts vier inzetten.

In blackjack heb je deze opties niet om inzetten te plaatsen die meer uitbetalen dan 1 op 1. Je kan wel een blackjack gedeeld krijgen, inzetten verdubbelen of handen splitten tijdens het spel om meer winst te behalen. Je weet echter nooit zeker wanneer je dit exact kunt toepassen.

Wat is je leeftijd?

age